Begeistret publikum

Red & White tok kaka, skriver en begeistret vinentusiast til oss etter Norwegian Wine Expo 05. Andre beskrev vår stand som en publikumsmagnet. Selv rakk vi ikke å sammenligne, fordi vi hadde så mange å servere. Men vi har ikke unngått å legge merke til noen nye trender.

Økning fra i fjor

Alltid full fart på Red & Whites stand!
Stadig fullt rundt våre bord...
(Klikk for større bilder!)
Foto: Erik Rasmussen
Ca 4100 personer besøkte messen i løpet av de tre dagene, i følge arrangørene. Publikumsdagen søndag hadde ca 1.450 besøkende, en liten økning fra 2004. Fagdagen mandag hadde også en liten økning i forhold til i fjor, mens det var relativt stille under vinmonopolets egen besøkstid tirsdag. Arrangøren melder om langt lavere besøkstall enn i fjor på denne delen.

Stort spekter

Jan Tore Oskal presenterer en av sine favoritter
Jan Tore presenterer en av sine favoritter.
Foto: Erik Rasmussen
Men på Red & Whites stand var det aldri stille. Vi opplevde stor interesse fra et begeistret publikum. Vi presenterte 19 hvitviner (innkludert champagne) med priser fra 84,40 til 516,70 og 20 rødviner med priser fra 79,10 til 787,20. Gjennomsnittsprisen på alle vinene var ca 229,00 (Vmp). I tillegg hadde vi tre sterkviner hvorav en colheita portvin til 1300,- og fire brenneviner fra 388,10 til 1105,60, sistnevnte en armagnac.

Nye trender

Nordmenns vinvaner er i stadig endring. Stadig flere er villig til å betale for kvalitet.
- Jeg ser to tydelige trender, forteller salgskonsulent Jan Tore Oskal. Det er mange nye vindrikkere og de vil gjerne ha bløte "easy drinking"-viner. De erfarne vindrikkerene blir mer opptatt av matviner, og særlig Piemonte er et område som stiger i popularitet. Det ser ut til å være et ganske urbant fenomen. Våre Barbera-viner selger definitivt best i Oslo.

Svein Hellerud karafferer en barolo
Svein Hellerud karafferer en barolo med største fornøyelse...
Foto: Erik Rasmussen
- Vi opplever også en økende interesse for helt tørre tyske hvitviner, forteller Jan Tore Oskal. Det kan være to årsaker som spiller sammen: Det er en stadig økende tilgang på gode tørre rieslinger de siste årene, og Fedon Lindberg.
- ???
- Minst mulig sukker, altså.

Vi takker alle vi møtte for hyggelige dager i Oslo Spektrum og gleder oss til å se dere igjen!

Kom gjerne med dine kommentarer i vårt debattforum!
Se debattinnlegg fra en begeistret messedeltaker!

Vår nyeste kollega Sivert Boldvik Sæterøy favner utvalget av smaksprøver:

Sivert Boldvik Sæterøy favner utvalget av smaksprøver

Publisert: 30-09-2005 Av: