Red & White styrker sin bestselger

Produsenten bak Norges mestselgende vin på flaske, portugisiske Vidigal Reserva, blir nå halvt norskeid. Med kontroll over 50% av aksjene vil Red & White styrke Caves Vidigal. Målet er å doble produksjonen på sikt, sier partner og daglig leder Torgrim Frafjord.

Caves Vidigal i Portugal
Caves Vidigal i Portugal
Kilde: www.cavesvidigal.pt
Halvt skandinav

Da den ene av de to eierne av Caves Vidigal ønsket å trekke seg ut, var det naturlig for partner, Antonio Mendez Lopez å se etter en skandinavisk medeier. Portugiseren Lopez hadde bodd 26 år i Danmark, og kjøpte seg inn i Caves Vidigal for ca 8 år siden, etter å ha importert vinene til Danmark selv. Etter hvert kom han inn i produksjonen og er i dag vinmaker og sjef for sine ønologer og kjellermestere. Samtidig er han halvt skandinav gjennom både språk og preferanser. I løpet av kort tid har Red & White blitt hans største kunde. Nesten en tredjedel av årsproduksjonen på 2,5 millioner flasker går til Norge.

Vinene selges i dag også i land som Frankrike, Canada, USA, Brasil, Russland og Angola i tillegg til Norge og hjemmemarkedet Portugal. Målet er at produksjonen på sikt økes til det dobbelte av dagens.

Ekstra trygghet

Fatlagring på Caves Vidigal i Portugal
Fatlagring hos Caves Vidigal
Kilde: www.cavesvidigal.pt

Med kjøpet av Caves Vidigal får Red & White et ben i det internasjonale vinmarkedet. Svært omfattende regler og avgifter gjør det komplisert og ressurskrevende å handle med vin her i Norge. I tillegg endres disse ofte og brått. Red & White har i dag en markedsandel på 2,4%. Som medeier av vinprodusent Caves Vidigal får vi et ekstra ben å stå på, og større trygghet.

Red & White ble startet for fire år siden. Gleden ved å lære om vin og vinproduksjon har langt fra avtatt med årene. Som medeiere i Caves Vidigal får vi anledning til å lære enda mer!

Publisert: 14-12-2004