Burgunder-fest med DN vinklubb

Den nye vinklubben til Dagens Næringsliv hadde premiere 18. februar og nærmere 450 medlemmer smakte seg gjennom de 50 burgunderne vi hadde med. Messen var en ubetinget suksess for alle parter.

Burgundsmaking i regi av DN vinklubb 18. feb 2010
F.v. Are Aamot og Torgrim Frafjord gjør klar til smaking.
(Faksimile fra DN.no/vinguiden)
Av de ca 200 vinene på DNs Burgund-messe var 48 fra Red & Whites produsenter Long-Depaquit, Gerard Duplessis, Jean Chartron, Pierre-Yves Colin-Morey, Château de Puligny-Montrachet, Bonneau Du Martray, La Pousse d'Or, Meo-Camuzet, Mugnier, Michel Lafarge, Claude Dugat og Alain Hudelot-Noellat.

Are Aamot og Torgrim Frafjord fikk en travel men svært hyggelig dag, og responsen på vinene var upåklagelig. Vi hilser DN Vinklubb hjertelig velkommen som et flott og nyttig forum for erklærte entusiaster, men ikke minst for nysgjerrige som ønsker en trygg vei inn i Burgund-jungelen.

Burgund må kunne sies å være et av de mest komplekse vinområdene, og samtidig det mest givende for dem som begynner å finne ut av det. Og om akseptabel kvalitet begynner litt oppe på prisskalaen, er vinene i den øvre delen av skalaen slett ikke dyre sammenlignet med f.eks Bordeaux.

 

Se artikkel med bildespill på dn.no/vinguiden

Se reportasje på DN-tv

Se bildeserie på dn.no

 

Se oversikt over våre Burgundere (NB: Krever brukernavn og passord)

 

Her er våre artikler om Burgund:

Publisert: 22-02-2010 Av: