Spør Are eller rop i skogen!

Har du et spørsmål om vin? Red & White hjelper deg gjerne! Are Aamot svarer på alle vinfaglige spørsmål som blir stilt i vårt debattforum. Det går også an å henvende seg til andre vinentusiaster og bransjefolk. Rop i skogen og få svar!

Skriv ditt spørsmål til i debattforumet nå!
Fra OL til R&W

Are Aamot har vært lidenskapelig opptatt av vin siden 1980, og har samlet sin vinkunnskap på reiser, gjennom lesing og et utall smakinger. Are har holdt mange vinforedrag opp igjennom årene.
   I 1990 var Are med på det norske landslaget i tysk vin-OL, der de kom på 2. plass. Det ga selvsagt et ekstra kick. Etter dette begynte Are som skribent med ukentlige vinspalter i Drammens Tidende og Bergens Tidende. Han leverte også artikler og vinomtaler til Mat & Drikke. Siden 2000 har Are vært innkjøpssjef i Red & White AS, som han var med å starte.

Are Aamot hos Jacques-Frédéric Mugnier i Chambolle Musigny i Burgund
Are Aamot hos Jacques-Frédéric Mugnier i Chambolle-Musigny i Burgund. Det er en god gest å helle litt av smaksprøven tilbake på fatet etter å ha smakt. 
Foto: Erik Rasmussen
(Klikk for større bilde)

Burgundoman

   Are er "Burgundoman", men har også stor sans for tysk riesling, nebbiolo fra Piemonte (og mye annet godt fra Italia). Han går heller ikke av veien for en god rød Bordeaux.
Hva er Ares drivkraft når han studerer vinteori?
- Teorikunnskap beriker smaksopplevelsen, fremholder Are. Men praksis er naturligvis ikke å forakte. Blant annet hadde vi noen fabelaktige treningsøkter foran det tyske vin-OL!

Skriv ditt spørsmål i debattforumet nå!

Publisert: 17-03-2005 Av: