Kort-kort om 2011 i noen få områder.

2011 var i de fleste tilfeller en-mengdemessig sett-god årgang. I det store og hele er også kvaliteten på vinene i god, om ikke eksepsjonell, form. Med ett unntak for noen tyske rieslinger, som holder megt høyt nivå.

Etter en rask visitt i noen av Europas vinregioner i juli, med tilhørende smakinger av fjorårets resultater, er det klart at

BURGUND har et godt mellomår i sikte for begge farger, og inkludert Chablis. Regn med tidlig drikkestart, mye sjarm og en god stedstypisitet.

RHEINGAU er variabelt, men druer som ble rettidig høstet og tatt godt vare på, har gitt oss mye å gledes over-viner som drikker godt allerede og som har balanse i seg for mange gode utviklingsår.

RUWER-alltid en liten favoritt-er bitte litt snillere i stil dette året, på tross av sin ekstra friske syre som ett av varemerkene sine. Bra viner for mellom/litt lengre sikt.

SAAR, mye som Ruwer-ligger jo geografisk rett rundt hjørnet, og nyter mye av det samme klima.

NAHE-endel viner med tildels meget høyt co2-nivå, som gjør de endel maskerte idag, selv på toppnivå. Men lekker og gjennomskinnelig frukt her. Og husk hva de lokalt har sagt i nær sagt alle år: "Nahewein-ein Edelstein"!

CHAMPAGNE-vin clairs, men nok et år med en snillere struktur, slik at vi ikke skal forvente oss det helt store..MEN:: OBS!!::

2008!!!!!! I CHAMPAGNE et år som vi allerede utroper til en kommende legende! Året har ALT, -absolutt ALT,-og her er bare å feste sikkerhetsbeltene for champis-fans'en! Og begynne å spare!

Publisert: 24-08-2012 Av: Are Aamot