Leitz har samlet inn mer enn 1,5 mill kr til kreftsyke barn

I begynnelsen av september arrangerte Johannes Leitz sin femtende «Yard Festival» der alle inntekter går til kreftsyke barn. Fram til årets festival har tusener av besøkende spist og drukket for ca 180 000 euro, som har gått uavkortet til formålet.

Sykehusklovner underholder på Yard Festival 2016 hos Leitz
Sykehusklovnene underholder barna på Yard Festival 2016 hos Leitz


Personlig engasjement

Den første festivalen fant sted i 2002, etter at datteren til Johannes og Gabi Leitz hadde blitt behandlet for leukemi året før. Siden da, har ulike sykehus og andre tiltak for kreftsyke barn fått glede av Leitz-familiens initiativ, som f.eks. Bärenherz – en stiftelse som driver et sykehus for uhelbredelig syke barn, og Die Clown Doktoren – Tysklands svar på Sykehusklovnene.


Alt er donert

Festivalen foregår over tre hele dager i hagen hjemme hos Johannes og Gabi. Leitz selv, i tillegg til en rekke av hans venner blant vinprodusentene i regionen, donerer vin til festivalen. I år gikk det med nesten 3000 flasker fra de atten vinhusene, sammen med maten som ble tilberedt på stedet av frivillige kokker. Det er både tradisjonelle tyske retter, asiatisk suppe, samt norsk sjømat fra Red & White. Alt med tanke på å matche de mange Riesling-vinene de ca 3000 besøkende kan velge i. 

Kokk Lene Rabben Kjøde fra Brasserie Blanche tilbredte kongekrabbe
Kokk Lene Rabben Kjøde fra Brasserie Blanche tilbredte kongekrabbe


Norsk hjørne

Siden Leitz valgte Red & White som samarbeidspartner i Norge i 2011, har det vært et «norsk hjørne» av festivalen. I år hadde vi med og serverte 20 kg kongekrabbe og 40 kg laks. Denne gangen kunne vi også presentere det første flytende resultatet av samarbeidet mellom Leitz og AJA Bryggeri i Drammen, som vi var med og startet for snart to år siden.  Det er ølet AJA Saison Terroir, som er laget med villgjær fra vinmarken Berg Kaisersteinfels i Rheingau. 

Johannes Leitz (i hvitt) med noen av kokkene
Johannes Leitz (i hvitt) med noen av kokkene
 


Ønsker flere nordmenn

Til sammen var nærmere 150 frivillige i sving med å gjennomføre festivalen. Neste års Yard Festival – eller Hoffest, som det heter i Tyskland – arrangeres hjemme hos Leitz i Rüdesheim 1. til 3. september. Folk kommer fra alle verdens kanter og vi håper flere nordmenn tar turen. Rüdesheim ligger ikke lenger unna flyplassen i Frankfurt enn snaue seks mil, som kjøres på tre kvarter.

Det hører heldigvis til historien at datteren ble frisk!

Stor stemning om kvelden på Yard Festival 2016 hos Leitz

Stor stemning på kvelden!

 

Les også:

Leitz til Red & White 14.01.2011

Red & White kjøper seg inn i Leitz 13.10.2011

Leitz' hjemmesidehttp://www.leitz-wein.de/

Publisert: 07-10-2016 Av: