GRAHAMS 1970

Oporto bottled. (Etter 1970 var det eksportforbud for vintage port som ikke er tappet der). MEGET vellagret, og i topp stand til juleselskapet hos en god venn. SLIKT blir det minner av!!!

Utseendet er velmodnet og har murstein i kantene av glasset. Hva som i sin ungdoms tid var tilnærmet kullsvart å se på, har nå den karakteristiske "tawny" kanten langs glsset. Vakkert.

Duften brer seg umiddelbart i rommet-under nødvendig dekantering. (Hauger av naturlig bunnfall dannes gjennom årelang langriung på en elite. vintage-HELT normalt). Her er alt hva en edel vintage skal ha; fiken, rosin, ceder, kanel og andre kryddere, lakris-touch, stor frukt og energi. KLASSE! Intens og fascinerende, mektig.

Graham lager i temmelig søt stil, i motsetning til Dowe, som figurerer på den tørrere siden av vintage anno 70. Husstiler! Svær og intens opplevelse, ikke Taylor-elegant, ei heller Fonseca-"pomerolsk"; for å holde oss i Bordeaux-parallellne, blir dette litt St Emilion'sk? Rik, dyp og kraftfull, helt moden, men ennå holdbar i mange år...Ingen tegn til at "the spirit shows"...MEKTIG og betagende beauty!!

Uten tvil hører en edel vintage med blant de større vinopplevelser på denne kloden....

Nå - 2035.

97p. 

Publisert: 12-01-2017 Av: Are Aamot