VIEUX CHATEAU CERTAN 1978 MAGNUM

"Go'e venni e go'e å ha", synger Torleif Bjella...Javisst! Især sånne som setter en magnum eller to på bordet f eks i anledning julen!

Lys rødbrun å se på, fullt utviklet og vel så det.

Åpen, spicy, tørr imøtekommende bouquet, der rød pepper og knusktørr ceder spiller hovedrollen. På denne tiden hadde slottet en høyere andel cabernet i vinen, sågar endel sauvignon, grunnet et for AOC'en temmelig grusholdig terroir i enkelte av eiendommens (forøvrig belgisk-eiet) parseller. Dette gir en tørrere og mer strukturert duftopplevelse, enn de mer merlot-dominerte naboslottene. En stil jeg alltid har vært svak for, edel Pomerol vokser ikke på trær (men altså i markene i Pomerol...)....Kanel. jord og urter. Ingen tungvekter. Elegant på en litt skinny måte..En mager ballerina, åpner seg noe med luft.

Middels fyldig. Små-senete, men har definitivt noe å by på (her tror jeg vanlige flasker idag vil slite med alder). Tørr, lite frukt igjen, men dette går i nyanser a la smått spisevegret, men allikevel god, vin..IKKE lagre videre, det har den ikke materie til.

Nå - 2018 (magnum). Tjener intet på lagring. 

88p.

Publisert: 12-01-2017 Av: Are Aamot