Årganger

Jo kjøligere klima vindruer dyrkes i, jo større variasjoner mellom årgangene. I den klassiske vinverden er kjølig synonymt med nordlig. Været, fra vårens spiring og fram til innhøstingen, har avgjørende betydning for kvaliteten i flasken. Men en dyktig vinprodusent kan til en viss grad begrense utslagene.

På denne siden samler vi våre artikler om de enkelte årganger på tvers av vindistriktene.

Årgangstabeller for hvert distrikt legger vi etter hvert under de respektive land og distrikt i seksjonen Vinland.
Foreløpig kan du finne: Champagne

Årgangsrapporter fra Burgund:

Burgund 2003 - rødt; ja - hvitt: (mer enn) tja....

Domaine Leflaive`s årgangsrapport 2004

Årgangsrapport 2005 fra Domaine Leflaive

2007 - Haglkatastrofe i Chablis

Domaine LEFLAIVE, årgangsrapport 2007

 

Kort-kort om 2011 i noen få områder.

2011 var i de fleste tilfeller en-mengdemessig sett-god årgang. I det store og hele er også kvaliteten på vinene i god, om ikke eksepsjonell, form. Med ett unntak for noen tyske rieslinger, som holder megt høyt nivå.

Kjøp hvit 2002 før det er for sent!

Kjøp hvit 2002 før det er for sent! Uansett hvor mye godt det er å si om den fantastiske 2005-årgangen i Burgund så er 2002 bedre – i alle fall for de hvite burgunderne.

2005 - et strålende år mange steder.

2005 - et strålende år mange steder. Vi kommer med en hastig nyårs melding om årgang -05, som en rekke europeiske steder tegner riktig så bra.

Litt om årgangen 2004

Litt om årgangen 2004 Sist år tegner mange steder til å bli et riktig bra vinår. I vår verdensdel er utsiktene gode, ja meget gode i mange land. Nedenfor følger en kikk på noe av det mest løfterike.