Valuta for pengene

Kunnskap er service

Kunnskap er en like viktig del av en vare som varen i seg selv. Det handler om opplevelse og merverdi.

Vi tilbyr våre horeca-kunder skreddersydde kurs for sine ansatte og dermed muligheten til å knytte begeistrede gjester tettere til seg.

Ta kontakt med oss på
tlf. 32 24 22 90
eller send e-post til office@redwhite.no

Godt drikke er en investering. Den vil du gjerne ha mest igjen for. Da hjelper det å ha oversikt over hvilke forhold som forringer investeringen, eller hvordan du kan øke verdien.

Hva har skjedd når vinen plutselig smaker rart? Skal all vin luftes? Er hvitvinen ødelagt når det er klumper i den?

Her kommer det nye råd og tips framover!

Les om: Vindruene, smaketips, serveringstips, vin og mat og årganger.

Spør våre eksperter om det du lurer på!

Kort-kort om 2011 i noen få områder.

2011 var i de fleste tilfeller en-mengdemessig sett-god årgang. I det store og hele er også kvaliteten på vinene i god, om ikke eksepsjonell, form. Med ett unntak for noen tyske rieslinger, som holder megt høyt nivå.

Korken er død – leve skrukorken

Korken er død – leve skrukorken Det som høres for godt ut til å være sant er som regel nettopp det. Unntaket er skrukorken. Den løser et 300 år gammelt problem – korksmaken, men den skaper også noen utfordringer.

Kjøp hvit 2002 før det er for sent!

Kjøp hvit 2002 før det er for sent! Uansett hvor mye godt det er å si om den fantastiske 2005-årgangen i Burgund så er 2002 bedre – i alle fall for de hvite burgunderne.

Red & Whites drueskole: Cabernet Sauvignon

Red & Whites drueskole: Cabernet Sauvignon Da Red & White hadde en uformell avstemning for å kåre verdens beste rødvinsdrue, vant Cabernet Sauvignon. Det betyr at blant leserne av vårt nettsted, som vel må regnes for å være over middels interessert i vin, har Cabernet sauvignon en sterk posisjon. Hva er det som gjør denne druen så spesiell?

Kontraster!

Kontraster! En av våre mange vinvenner spurte oss nylig: Hvor stor forskjell kan det være mellom et relativt unisont internasjonalt anmelderkorps og en norsk ekspert? Har han rett og slett tatt feil flaske?

Red & Whites drueskole: Grenache

Red & Whites drueskole: Grenache Grenache er kanskje ikke verdens mest fantastiske drue når man snakker om finesse, men den er definitivt en av de mest nyttige og derfor også en av de mest plantede. Den har sannsynligvis sin opprinnelse i Spania, nærmere bestemt i Aragon i Nord-Spania.

2005 - et strålende år mange steder.

2005 - et strålende år mange steder. Vi kommer med en hastig nyårs melding om årgang -05, som en rekke europeiske steder tegner riktig så bra.

Red & Whites drueskole: Pinot Noir

Red & Whites drueskole: Pinot Noir Pinot Noir - en av verdens desidert beste vindruer. Den kan gi viner med et aromaspekter som er få andre forunt. Men den gir dessverre like ofte totalt intetsigende viner som ofte er fryktelig overprisede. Hvorfor er det sånn?

Red & Whites drueskole: Nebbiolo

Nebbiolo eller bare "nebbe" blant fansen er uten tvil Piemontes beste drue og også utvilsomt en av verdens beste vindruer. Den gir vinen som har blitt kalt vinenes konge og kongenes vin, nemlig Barolo. Barbaresco er den andre store vinen fra denne druen.

Red & Whites drueskole: Dolcetto

Dolcetto, eller den "lille søte" som navnet tilsier på Italiensk, er en drue med tynt skall, som høyst sannsynlig har sin opprinnelse i Piemonte der det er kjent at den har vært dyrket siden 1100-tallet. Det er også blitt hevdet at den stammer fra Frankrike.

Red & Whites drueskole: Barbera

Red & Whites drueskole: Barbera Barbera er en drue som hevdes å stamme fra området rundt Monferrato i den Nordlige delen av Piemonte. Barbera er den mest plantede druen i Piemonte, hvor den opptar ca. halvparten av vinmarksarealet. Den konkurrerer også med Sangiovese om å være Italias mest plantede drue.

Serveringstemperatur på vin

Serveringstemperatur på vin Det er ikke bare her på berget det fremdeles, og alt for ofte, syndes mot reglene for korrekt serveringstemperatur på vin. Men det er von i hangande snøre, som det heter, og vi ser en gradvis bedring og lys i tunnellen. Her noen tips om hva som yter vinen i glasset mest rettferdighet:

Litt om årgangen 2004

Litt om årgangen 2004 Sist år tegner mange steder til å bli et riktig bra vinår. I vår verdensdel er utsiktene gode, ja meget gode i mange land. Nedenfor følger en kikk på noe av det mest løfterike.

Spør Are eller rop i skogen!

Spør Are eller rop i skogen! Har du et spørsmål om vin? Red & White hjelper deg gjerne! Are Aamot svarer på alle vinfaglige spørsmål som blir stilt i vårt debattforum. Det går også an å henvende seg til andre vinentusiaster og bransjefolk. Rop i skogen og få svar!